G-8QX3W72RCL

Werkwijze

Als een rattenpopulatie kan blijven groeien loopt dat al snel uit de hand en kan dit problemen en overlast veroorzaken. Om hun tanden scherp te houden knagen ze werkelijk overal aan; van hout, kunststof, metaal en alles wat er tussenin zit. Dit levert schade op aan bijvoorbeeld uw woning, kantoor of stal. Wanneer ze aan elektra bekabeling knagen levert dat zelfs direct (brand)gevaar op en is de oorzaak van veel stal-branden. En de gangen die ze graven veroorzaken verzakkingen. Er zal dan helaas bestreden moeten worden waarbij ik u ook kan helpen om daarna een volgende plaag te voorkomen.

“De Ratman werkt ecologisch met oog voor dier en natuur”

De Ratman werkt ecologisch met oog voor dier en natuur. Dat wil o.a. zeggen 100% gifvrij. De rat sterft namelijk een zeer langzame akelige dood nadat deze gif op heeft, een proces wat zo’n 2-3 dagen kan duren. Dieren die daarna de rat eten worden vervolgens ongewenste ‘ bijvangst’ zoals uilen, egels en marterachtigen. Daarnaast komt het gif ook in uw eigen directe leefomgeving. De leefomgeving van uzelf, uw kinderen, dieren en natuur. Klemmen en vallen alleen zijn over het algemeen minder efficiënt en hierin zullen alleen jonge ‘onervaren’ dieren lopen. Echter om de de balans in de populatie goed te verstoren moeten de oudere ‘alpha’ dieren weggenomen. Het zijn namelijk de volwassen alpha ratten die voor de voortplanting zorgen en zelfs klemmen en vallen urineren om de jonge ratten voor gevaar te waarschuwen.

De Ratman gaat letterlijk heel gericht te werk om u van uw probleem af te helpen.

Dit doe ik door gebruik te maken van mechanische bestrijding en gebruik hiervoor de beste materialen in de markt. Ik maak gebruik van een regelbare persluchtbuks in combinatie met een thermische spotter (warmtebeeld camera) en een infrarode nachtkijker met ingebouwde afstandsmeter en ballistische calculator. Met de thermische spotter scan ik de omgeving af voor ratten. Met de infrarood nachtkijker verifieer ik of het ook echt een rat is, meet de positie van de rat en het mikpunt wordt automatisch berekend. Door mijn jarenlange schietervaring en certificering kan ik de rat met een enkel zeer precies schot direct en zo ‘diervriendelijk’ doden. Deze wijze is zeer effectief, het meest diervriendelijk, geeft 0% bijvangst van nuttige dieren en is 100% gifvrij en daarmee millieuvriendelijk. De regelbare luchtbuks is zo afgesteld dat het kleine, zeer lichte kogeltje op korte afstand genoeg energie heeft om de rat direct te doden maar na 30m ongevaarlijk is voor voor mens, huisdieren en spullenboel. De luchtbuks maakt van zichzelf al relatief weinig geluid en dit wordt nog verder gedempt door het gebruik van een geluidsdemper. Hierdoor zullen staldieren zoals koeien en paarden niet schrikken bij gebruik in de stal. Ook in woonomgevingen leidt dit niet tot overlast. Deze methode kan daarmee in stallen, manages, woonomgevingingen, campings, parken, loodsen, bedrijventerreinen, etc. prima worden toegepast.

Lees verder voor de Aanpak >>