G-8QX3W72RCL

HeroRats

Een rat die mijnen kan opsporen?
Een rat die tuberculose kan detecteren?

Ja natuurlijk, hoor ik je denken, en olifanten zijn roze en kunnen vliegen…..
Nee, nee, dit is geen grap maar laat zien dat er ook een andere kant aan deze bijzondere dieren is die maar weinig mensen kennen. Een rat is dus meer dan voor velen ‘ het vieze diertje met die enge staart wat ziekten kan overbrengen’. Deze getrainde HeroRats redden in feite veel mensenlevens door hun uitzonderlijk goede onderscheidende reukvermogen. Zo kan een ‘mijnen-rat’ een perceel land in een paar uur scannen waarmee anders met met een metaaldetector 4 dagen mee bezig is en met een 100% detectie percentage. Een ’tuberculose-rat’ kan een 100-tal speeksel monsters scannen op tuberculose in slechts 20 minuten tijd! En de mogelijkheden zullen hier in de toekomst niet bij blijven.

Copyright Apopo HeroRats
Copyright Apopo HeroRats

Ik vind bovenstaande zo bijzonder dat ik een mijnen opsporing rat heb geadopteerd; BARAKA.

Doordat u mij inhuurt kan ik iets doen voor het slechte imago van de rat en tegelijk vele mensen redden of behoeden voor vreselijk blijvend letsel, verminkingen en blijvende invaliditeit. Dank u wel !

Adoptie Certificaat
Copyright Apopo HeroRats

Maandelijks ontvang ik een update over de voortgang van de training en prestaties van Baraka. Mocht je geïnteresseerd zijn; ik zal deze dan ook op deze site posten.

Wilt u meer weten over HeroRats, zelf een rat adopteren of Apopo steunen? Klik op de Apopo logo om naar de website te gaan

Apopo

Copyright Apopo HeroRats
Copyright Apopo HeroRats